KUKA TUIJA MARTIKAINEN?

Kuopiolainen työhyvinvoinnin moniottelija esittäytyy! Taustaltani olen fysioterapeutti, työnohjaaja, sovittelija ja yritysjohtaja. Minua on aina kiehtonut se, miksi ihmiset toimivat, kuten toimivat. Oli sitten kyse kehon toiminnasta, työn sillisalaattiin vajoamisesta tai vuorovaikutuksen ihmeellisestä maailmasta. Kiehtovaa on myös se, miten joka päivä voimmekaan oppia toisiltamme jotain uutta, jos annamme siihen mahdollisuuden!  

Minulla on kokemusta siitä, millaista on olla esihenkilönä, johtajana ja johdettavana. Olen tarkastellut työhyvinvoinnin teemaa siis eri näkövinkkeleistä. Työhyvinvoinnin ydin on siinä, että ymmärrämme sen kerroksellisuuden. Mikä taas parhaimmillaan muodostaa upean kokonaisuuden. Työhyvinvointia tarkastellaan hyvin eri tavoin eri rooleista ja organisaation tasoilta. Osaan auttaa työyhteisöä näillä kaikilla tasoilla yhteisen ymmärryksen luomisessa ja toiminnan ohjaamisessa.  

Minua kiehtoo myös liiketoiminnan kehittäminen ja työn tuottavuus ilman, että inhimillisyyttä tarvitsisi laittaa sille vastinpariksi. Haluan olla edistämässä ihmisen kokoista ja odotuksiltaan sopivasti mitoitettua työelämää. Olit sitten johtaja tai johdettava, minun missioni on auttaa sinua löytämään toimivia ratkaisuja mielekkääseen työarkeen. 

Työskentelen ratkaisukeskeisessä viitekehyksessä ja moni asiakas kuvaakin minua rehellisenä ja lempeän napakkana. Tämä näkyy vahvuutena myös silloin, kun pitää uskaltaa puhua vaikeistakin asioista niiden oikeilla nimillä. Minulla on hyvin holistinen ihmiskäsitys ja ehkä siksi kanssani on helppo jutella erilaisista tilanteista. En tuomitse, vaan tuon keskusteluun avaimia eteenpäin menemiseksi. 

Olen auttanut työurani aikana tuhansia ihmisiä voimaan paremmin. Jatkuva uteliaisuus ajaa minut tutkimaan ja oppimaan uusia mahdollisuuksia sekä keinoja asiakkaitteni paremmin palvelemiseksi. Asiakkailta saamani palaute on polttoainetta, mikä ajaa minua tekemään sinnikkäästi työtä kohti parempaa työelämää, ihminen kerrallaan.  

Koulutus: 

  • Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto fysioterapia, kuntoutussuunnitteluun- ja teknologiaan suuntautuminen. (Savoinia AMK, 2003) 
  • YAMK opinnot 1/2023 (SoTe alan johtaminen ja kehittäminen, opinnot jatkuvat) 
  • Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (Rastor, 2012)  
  • Kaupan ja hallinnon alan lisäkoulutus. Esimiestyö nyt tulevaisuudessa (Savon oppimiskeskus, 2019) 
  • Ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntija (HPI, 2020) 
  • Ratkaisukeskeinen työnohjaaja, Story (HPI, 2022) 
  • Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, HR-asiantuntija (2024, opinnot jatkuvat)